Vegansk bønnebrownie

Original opskrift fra planteæderen.dk

Tørre ingredienser:

  • 100g hasselnødder
  • 40g kakaopulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Våde ingredienser:

  • 1 dåse sorte bønner (230g drænet, dem fra LIDL)
  • 250g kogt sød kartoffel (skræl og skær i tern inden kog)
  • 150g udstenede dadler
  • 30g kokosolie (læg ovenpå de nykogte sød kartofler så det smelter)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1/4 dl vand (cirka)
  • Romessens
  1. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig varme.
  2. Rist hasselnødderne ved 175°C i 8-10 minutter (4-5 minutter i airfryer).
  3. Køl dem lidt af, pil hinden af og hak til “mel” i en foodprocessor.
  4. Put “melet” i en anden skål og bland med alle de andre tørre ingredienser.
  5. Put alle de våde ingredienser i foodprocessoren, læg kokosolien oven på de søde kartofler
  6. Blend til massen er ensartet.
  7. Put de tørre indgredienser i og blend igen til massen er ensartet.
  8. Fór en lille kageform med bagepapir og fordel dejen i den.
  9. Bag i cirka 50 minutter.
Næringsindhold per 100 gram:

Energi: 301.4 kcal
Kulhydrat: 32.3g
Fedt: 16g
Protein: 7.4g
Næringsindhold per stykke (1/8 kage):

Energi: 241.2 kcal
Kulhydrat: 25.9g
Fedt: 12.8g
Protein: 5.9g

Last modified: Mon Sep 25 23:10:33 2023