Vegansk krydret julekage med tørret frugt og nødder (og julemuffins)

Original opskrift fra veganermor.dk

Ingredienser:

  • Fyld
    • 200 gram hakkede nødder (lige dele hasselnødder, valnødder og mandler)
    • 200 gram tørret frugt (lige dele rosiner, tørrede abrikoser og figner)
  • Tørre ingredienser
    • 200 gram hvedemel
    • 100 gram sukker
    • 1 tsk kardemomme (pas på med at komme for meget af denne i)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk stødt ingefær
    • 1/4 tsk muskat
    • 1/4 tsk fint salt
    • 1 tsk bagepulver
    • skallen fra 1 appelsin, fintrevet
  • Våde ingredienser
    • 200 gram æblemos
    • 1dl vand
    • 15g æggeerstatning fra LIDL
    • 1dl olivenolie (85g)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm din ovn på 175 grader, brug ikke varmluft.
  2. Hak nødderne (evt i en foodprocessor)
  3. Hak den tørrede frugt (du behøver ikke hakke rosinerne)
  4. Bland de tørre ingredienser i en stor skål
  5. Bland vand og æggeerstatning i et glas, rør rundt til der ikke er klumper
  6. Bland æggemix og æblemos i en skål
  7. Rør olivenolien i lidt ad gangen, brug et piskeris, med lad være med at piske det.
  8. Bland det våde og det tørre sammen i den store skål, rør sammen med en ske til det hele er godt blandet.
  9. For en form med bagepapir (eller lidt olie), fyld dejen i og glat den ud så den har en jævn højde.
  10. Bag i cirka 45 minutter, midt i ovnen.
Næringsindhold per 100 gram:

Energi: 370.8 kcal
Kulhydrat: 43.5g
Fedt: 19.3g
Protein: 5.7g

Jeg havde 4 muffinpapirer liggende i min bagekasse, så jeg skulle lige prøve julemuffins når jeg nu var i gang. Jeg puttede 50 gram af den færdige dej i hver muffinpapir og bagte dem i 20 minutter ved 175 grader, de blev ret gode! :yum:

Næringsindhold per julemuffin:

Energi: 166.8 kcal
Kulhydrat: 19.6g
Fedt: 8.7g
Protein: 2.6g

Last modified: Mon Sep 25 23:09:32 2023